HI IK BEN CHRIS EIJKENAAR

Van fysiotherapeut met een praktijk naar coach.

Belangrijke kernwaarden voor mij zijn: vrijheid, zingeving en zelfontwikkeling.

Mijn studie fysiotherapie heb ik in Rotterdam gedaan. Ik ben naar Schiedam verhuisd voor de liefde, mijn partner Marijana haalde me over om nog een studie te doen.

Na drie afwijzingen in een slechte arbeidsmarkt na het afstuderen in 2014, was ik al snel voor mezelf gestart. “Moet je dan nou wel doen?” Eigenwijs als dat ik ben en met ondersteuning van mijn partner, heb ik dat doorgezet.

Eerst als freelancer om een locatie op te starten vanuit een grotere bezemkast in een hotel. Tot later mijn eigen praktijk Eijkenaar Fysiotherapie vanuit ons appartement. Dat groeide eigenlijk al snel uit tot meerdere vestigingen en een heel team. We hebben met trots veel cliënten in en rondom de omgeving van Rotterdam mogen helpen.

Waar ik de praktijk gestart was met een massagetafel en veel passie, werd dit met het groter worden steeds minder. Hoe succesvol mijn praktijk ook was, ik raakte de zingeving kwijt.

Het hervormen van mijn praktijk

Het plots overlijden van mijn pa en de komst van een kleine zette mij aan tot verandering. Samen met mijn team ben ik aan gang gegaan om mijn praktijk te hervormen.

Dit heeft geresulteerd in een mooi schaalbare fysiotherapiepraktijk met een goede winstmarge, een enthousiast goed inzetbaar team en minder geregel. Als praktijkhouder was ik met 8u per week klaar met de praktijkvoering.

Ik ben erachter gekomen dat mijn ambities bij het ondernemen liggen.

Mijn praktijk heb ik in 2021 verkocht, zodat ik mij volledig kan richten om praktijkhouders in de fysiotherapie effectiever te leren ondernemen. En om meer tijd en focus voor mijn gezin te hebben.

Vrijblijvend

Kenningsmakingsgesprek